Vés al contingut
1

Albert Pla (ERC): «Tenim tres propostes claus; referèndum pactat, nou finançament i reforçar el benestar i la llengua catalana»

 

Escolta l'entrevista a Albert Pla


 

El candidat Albert Pla (ERC), número 25 de la llista i alcalde de Sant Cebrià de Vallalta ha estat entrevistat avui a Ràdio Pineda. Durant l'entrevista ha dit que el partit té tres propostes claus, que són aconseguir un referèndum pactat i vinculant, un finançament singular per Catalunya i reforçar l'estat del benestar i la llengua catalana. També ha dit que des del 2019, ERC ha aconseguit seure al PSOE en una taula «i hem estat sols, però fruit de la negociació s'han aconseguit moltes coses que semblaven impossibles». També ha dit que «fa 93 anys que Esquerra defensa la independència i podran fer un referèndum».

 

També ha afegit que «una prioritat és augmentar l'ús del català entre els joves i faran una aposta pels mitjans digitals i de televisió en català». Ha defensat la tasca al govern «amb la gratuïtat a l'educació infantil, o l'aposta per les polítiques mediambientals i enfortir el teixit empresarial i industrial.


 

Albert Pla ha dit que «ara toca apostar per la llengua catalana i treballar per millorar la seguretat i fer baixar les dades de delinqüència, modificant la llei», però ha demanat «evitar relacionar delinqüència i immigració perquè les dades així ho demostren». «Els reptes a la comarca del Maresme són la mobilitat i la infraestructures» amb la pacificació de la N-II per convertir-lo en passeig cívic obert al mar i amb més passos per comunicar els barris». També ha afegit que «la R1 de Rodalies ha patit desinversió des de fa molts anys, amb retards cada dia i una línia que no esta en condicions». Per això ha dit que s'ha aconseguir el traspàs de rodalies per gestionar-ho des de Catalunya.


 

Del candidat Pere Aragonès ha dit que «té capacitat de negociació, lideratge i treball». Ha afegit que Esquerra és un partit antifeixista i antiracista, i a la CUP li demanen «que estiguin a l'alçada perquè la seva posició política sempre és molt còmode, han de ser valents i agafar responsabilitats». Ha afegit que tenen mà estesa i confiança «perquè poden ser determinants». Ha demanat el vot per Pere Aragonès «per seguir avançant el 12 de maig».

 

Ha demanat tenir més força i ha dit que «tenen votants en tots els àmbits socials del país» i s'ha mostrat convençut «que tindran bons resultats».