Vés al contingut
1

20 anys de La Mostra a Pineda: L’intens aparador de teatre més important de Catalunya

Fotos: Ràdio Pineda

 

Pineda ha acollit un any més la Mostra Nacional de Teatre Amateur de Catalunya i, en aquesta 20ena edició, s’ha viscut amb molta intensitat, tant per l’alta participació de companyies d’arreu del territori i de companyies fora del país, com ara Luxemburg, Bèlgica o França, com pels 60 espectacles programats que s’han pogut veure aquest cap de setmana a 8 sales de Pineda. La Mostra és un actiu important per l’economia del municipi ja que més de 1000 persones han fet estada a Pineda omplint hotels, restaurants, bars i cafeteries. Ramon Costa, del Centre Cultural i membre de la Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya, ha fet una valoració molt positiva destacant l’alt nivell de les companyies participants com la qualitat dels espectacles, i la salut del teatre no professional a Catalunya.

 

La presidenta del Centre Cultural, Esther Deprius ha dit que «La Mostra no només serveix per veure teatre sinó per unir llaços amb companyies d’arreu de Catalunya». I la regidora de Cultura, Verònica Rebollo ha destacat l'excel·lència de la Mostra a Pineda.

 

Fins aquest diumenge s’han pogut veure representacions de teatre, musicals, poesia, espectacles infantils, de carrer i teatre juvenil. L’acte central s’ha fet aquest dissabte al migdia amb l’entrega dels Premis Arlequí i una petita lectura en motiu del Dia Mundial de la Poesia.

Aquest any el Premi Arlequí a l’entitat o grup amateur ha estat per la companyia La Lírica de Sant Andreu per la seva llarga trajectòria dins del teatre amateur.

El premi Arlequí a la persona l’ha rebut Dolors Hermano, secretaria de la Federació i que s’ha jubilat. Hem parlat amb ella i s’ha mostrat molt contenta pel premi a tota una trajectòria dedicada al teatre i que va començar quan ella tenia 12 anys.

El premi Arlequí en la categoria del Professional ha estat per Elisabeth Casanovas. Ha posat en valor la tasca que fa el teatre no professional alhora de formar nous actors i actrius.

La Tribu d’Olesa de Bonesvalss ha rebut el premi Arlequí al teatre Infantil i Juvenil. Els seus responsables han explicat que per ells és una motivació per seguir oferint espectacles familiars i de qualitat.

I el premi Arlequí també ha fet una menció especial a Clàudia Sedó per la seva activitat dins del món del teatre.

 

La Mostra ha estat organitza un any més pel Centre Cultural, l’Ajuntament de Pineda i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya.

 

2

 

3